Olenko lukenut kaikki kirjat, joista kirjoitan?

Sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *-merkillä. Kiitos, kun tuet työtäni <3

Olenko lukenut kaikki kirjat, joista täällä blogissa kirjoitan? Suurimmaksi osaksi kyllä. Koontipostauksissa, esim. Kesälukemista 2024 -postauksessa listatuista kirjoista en ollut kaikkia lukenut silloin enkä ole vieläkään. Aika monia kyllä niistäkin jo lukenut, vaikka en kaikista olekaan kirjoittanut.

Kuitenkin kaikki, joista kirja-arvostelu on kirjoitettu, on myös rehellisesti ja oikeasti luettu. En laita tekoälyä kirjoittamaan kirjoista, joita en ole lukenut, mutta joiden tiedän olevan suosittuja. En kuitenkaan sitä kiellä, ettenkö antaisi tekoälyn parannella omia postauksiani, sillä toisinaan oma ajatuksenjuoksu ja kirjoitus on melkoisen sekavaa…

Miten ehdin lukea niin paljon?

Lukeminen on mulle niin rakas harrastus, että jotenkin sitä vaan löytää aikaa. Kulutan kirjoja nykyään kaikissa formaateissa: fyysisinä kirjoina, e-kirjoina sekä äänikirjoina.

Jälkimmäistä kahta en olisi vielä 1,5 vuotta sitten uskonut koskaan käyttäväni, etenkään äänikirjoja. Äänikirjoja en tosin vieläkään kauheasti kuluta ja yksittäisen äänikirjan läpikuuntelu vie todella pitkään. Siksi en oikeastaan näistä kirjoista mitään arvosteluitakaan kirjoita (pl. Kaikki se valo jota emme näe), sillä kuuntelu kestää niin kauan etten enää lopussa muista mitä alussa on puhuttu 🙈

Kuitenkin e-kirjat Storytellin kautta ja etenkin Storytel Reader on osoittanut mulle todella sopiviksi ja miellyttäviksi asioiksi. Lukulaite on niin näppärä ottaa mukaan minne vaan ja ihanan kevyt myös lukea kirjaa illalla. Olen pitkään lukenut lukulaitteelta iltaisin sängyssä kirjaa, ja nyt kun mulla onkin yhtäkkiä Jenny Colganin Ihmeitä kesätaivaalla -kirja fyysisenä painoksena luettava, huomaan miten raskas ja kömpelö se on lukea selällään maaten unenpöpperössä.

Lue myös aiempi postaukseni siitä, kuinka monta kirjaa mulla on samaan aikaan kesken.

Missä tilanteissa luen kirjaa?

Aamulla. Illalla. Lounastauolla. Bussissa. Junassa. Kahvilassa. Sohvalla muuten vaan.

Oma rutiinini on se, että oikeastaan AINA luen aamulla jonkin aikaa kirjaa. Nousen sängystä ylös, otan ison lasin vettä ja istun pöydän ääreen lukemaan kirjaa samalla vettä siemaillen.

Usein myös lounastauolla saatan lukea kirjaa, riippuu onko kesken joku todella mielenkiintoinen.

Illalla luen AINA. Nukkumaan ei voi mennä ilman, että lukee edes puolikkaan sivun silmät ristissä.

Bussissa (ja kävellessä paikasta toiseen) saatan kuunnella äänikirjoja nykyään. Muuten en äänikirjoja oikeastaan kuluta.

Kahvilassa, junassa.. missä nyt vaan missä yksinään saattaa olla hetken aikaa.

Ihaninta on löytää sopiva väli istua vaan hetki sohvalla ja lukea hyvää kirjaa. Se on niin parasta <3

Miten löytää aikaa lukemiselle?

Mikäli sinäkin haluat alkaa lukea enemmän, niin yksi vipu päässä kannattaa kääntää uuteen asentoon: kirjaa ei ole pakko lukea 100 sivua kerrallaan.

Usein ajattelemme, että vain enemmän on tarpeeksi. Sama pätee elämäntapamuutoksiin, ylipäänsä urheiluun, opiskeluun, kuntoutukseen, jopa meditointiin… Stop that.

Jo se, että luet pari sivua päivittäin vie lukuharrastusta eteenpäin. Se luo rutiinia, jota alkaa kaivata. Jossain vaiheessa huomaat ehkä löytäväsi lisää aikaa lukea enemmän.

Tai sitten et löydä. Ei se haittaa. Voit lukea koko loppuelämäsi yhden tai kaksi sivua kerrallaan, jos se tuntuu hyvältä.

Tai olla lukematta yhtään. Ei lukeminen ole kaikille, mutta mä kyllä luonnollisesti suosittelen sitä kaikille, sillä se opettaa, avartaa, rentouttaa ja ah… on vaan niin ihanaa älyvapaata hommaa.

Lukemisen iloa kaikille!

Seuraavaksi tulossa blogiin

Ana Huang: Twisted 2 – Games
Wilma Ruohisto, Sara Sieppi: Oliks sulla vielä jotain?