Artikkelit

  • Kirja-arvostelu: Kuusi ainetta, jotka muuttavat elämäsi

    Kirja-arvostelu: Kuusi ainetta, jotka muuttavat elämäsi

    Okei, nyt stuntti seis. Tässä on kirja, joka sinun täytyy lukea! David JP Phillipsin Kuusi ainetta, jotka muuttavat elämäsi on teos, joka todella mullistaa elämäsi. Tämä kirja kuuluu jokaisen lukulistalle ja kirjahyllyyn – aina saataville! Tiedätkö, mitä sinun kuuluisi tehdä ennen tärkeää esitelmää tai palaveria? En tiennyt minäkään. Normaalisti minä stressaisin, kertaisin puhettani ja stressaisin…

  • Kirja-arvostelu: Menolippu kaikkialle

    Kirja-arvostelu: Menolippu kaikkialle

    Pitkästä aikaa kirjoittamisen parissa taas minäkin! Ja niin on ollut Anna-Katri Räihäkin. Tällä kertaa haluan sanoa muutaman sanan Anna-Katri Räihän esikoiskirjasta Menolippu kaikkialle: Yksinmatkaajan käsikirja (Otava, 2024). Tykkään itse matkustaa – mieluiten Euroopassa, ja rehellisesti sanottuna vain haaveilen yksin lähtemisestä ulkomaille. Olen rohkea jollain tavalla, mutta tässä asiassa nössö. Olen tehnyt määmatkoja Suomessa, mutta ajatus…

  • Kirja-arvostelu: Kaikki taivaan sini

    Kirja-arvostelu: Kaikki taivaan sini

    Huh. Melissa da Costan Kaikki taivaan sini oli upea. Olin etukäteen kuullut tästä hehkutuksia ja olivat sen arvoisia. Kirja kertoo nuoresta miehestä, Emiléstä, joka vain 26-vuotiaana saa diagnoosin nuoruusiän Alzheimerista ja elinajanodotteeksi kaksi vuotta. 26-vuotiaalle kaksi vuotta on lohduttoman vähän. Emilén läheiset haluavat Emilén osallistuvan tutkimuksiin ja kokeellisiin hoitoihin, jos elämää voitaisiin pitkittää. Jos hoitamatonta…

  • Kirja-arvostelu: Koti kulttuurien välissä

    Kirja-arvostelu: Koti kulttuurien välissä

    Lotta-Sofia Saahkon Koti kulttuurien välissä on koskettava ja realistinen kuvaus siitä, miltä lapsesta tuntuu kasvaa jatkuvasti vaihtuvien kulttuurien keskellä. Kirja tarjoaa uudenlaisen näkökulman globaalisti liikkuvaan elämään: aikuisille se voi näyttäytyä jännittävänä seikkailuna, mutta lapselle toistuvat muutot voivat olla identiteettikriisin lähde. Koti kulttuurien välissä tuo esiin lapsen kokemuksen maailmasta, jossa ystävät, kodit ja maat vaihtuvat kerta…

  • Kirja-arvostelu: No siis tosi hyvää

    Kirja-arvostelu: No siis tosi hyvää

    Ratkiriemukasta vai vain naiivia? Monica Heiseyn No siis tosi hyvää (Really Good, Actually) on romaani, joka kertoo 29-vuotiaasta Maggiesta, jonka elämä heittää häränpyllyä hänen avioeronsa myötä. Avioliitto kesti vain 608 päivää, ja Maggie joutuu yllättäen kohtaamaan itsensä ja sen, mitä elämältään todella haluaa. Kirjan lähtökohta lupaa paljon: huumoria, elämänmakuisia oivalluksia ja pientä lämpöä synkän tilanteen…

  • Kirja-arvostelu: Auschwitzin kätilö

    Kirja-arvostelu: Auschwitzin kätilö

    Anna Stuartin Auschwitzin kätilö on samannimisen kirjasarjan ensimmäinen osa, joka perustuu tositapahtumiin ja kertoo kätilön rohkeudesta suojella elämää keskitysleirin synkkyyden keskellä. Kirja on pysäyttävä kuvaus siitä, miten äärimmäisissä olosuhteissa syntyi uutta elämää. Koskettava tarina ystävyydestä ja selviytymisestä Kirja seuraa kahden ystävyksen, Ana Kaminskin ja Ester Pasternakin, tarinaa. Ana on puolalainen ja Ester puolalainen juutalainen. Tarina…

  • Mitä olen lukenut vuonna 2025?

    Luen paljon kirjoja ja nykyään myös kuuntelen jonkin verran. Olen pari vuotta pitänyt paperilla listausta luetuista kirjoista, joskin viime vuonna se vähän jäi kun aloin kirjoitella tätä blogia aktiivisemmin. Tänne ei kuitenkaan tullut kirjoitettua läheskään kaikista kirjoista sanaakaan. Vuonna 2023 luin 58 kirjaa, viime vuoden tarkasta luvusta ei ole tietoa. Tykkään kuitenkin tilastoista, luvuista ja…

  • Lukuvuosi 2024 – miten meni?

    Blogissa on ollut hiljaista loppuvuoden ajan enkä ole näköjään saanut aikaiseksi kirjoittaa yhdestäkään lukemastani kirjasta. Joulutauko on tehnyt hyvää. Jonkinlaisesta writer’s blockista tässä nyt kärsii, vaikka kirjoja on kyllä tullut luettua koko ajan. Olen myös oppinut vähän enemmän kuuntelemaan äänikirjoja, mutta kyllä ne edelleen vähän on haasteellisia 😀 Vuonna 2024 en lopulta pitänyt kovinkaan tarkkaa…

  • Kirja-arvostelu: Sara Sieppi – Oliks sulla vielä jotain?

    Kirja-arvostelu: Sara Sieppi – Oliks sulla vielä jotain?

    Oliks sulla vielä jotain? on ajatuksia herättävä kirja, joka tarjoaa kurkistuksen julkisuuden kulisseihin ja muistuttaa, ettei kaikki ole sitä, miltä näyttää.

  • Kirja-arvostelu: Twisted Games / Twisted Pelit

    Ana Huangin Twisted Games (suomeksi Twisted Pelit) on Twisted Series -kirjasarjan toinen osa, joka on jatkoa BookTok-suosikille Twisted Love (Twisted Rakkaus). Vaikka sarjan osat ovat itsenäisiä teoksia, niiden lukemisesta oikeassa järjestyksessä on ehdottomasti hyötyä. Itse pidin Twisted Love -kirjasta enimmäkseen, vaikka loppupuolella aloin ärsyyntyä sen naiiviin tarinankulkuun. Siitä huolimatta päätin antaa sarjan toiselle osalle mahdollisuuden.…

  • Kirja-arvostelu: Twisted Rakkaus / Twisted Love

    Lomareissuni aikana uppouduin jälleen yhteen BookTok-hittiin: Ana Huangin Twisted Series -kirjasarjan ensimmäiseen osaan nimeltään Rakkaus / Love. Tämä sarja ei turhaan ole noussut New York Timesin, Wall Street Journalin, USA Todayn ja Amazonin myyntilistojen kärkeen, sillä TikTokin #twistedseries-hashtagilla on jo yli 800 miljoonaa näyttökertaa. Ana Huangin tyyliä kuavataan new adult -kirjallisuudeksi, jossa modernit romanssit yhdistyvät…