Mistä löytää e-kirjoja ilmaiseksi?

Sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *-merkillä. Kiitos, kun tuet työtäni <3

E-kirjojen lukeminen on helppoa ja hauskaa. Lukeminen onnistuu missä tahansa eikä tarvitse kantaa tiiliskiviä repussaan. Voisiko e-kirjoja löytää jostain ilmaiseksi?

E-kirjapalveluiden kuukausimaksut saattavat olla melkoisen korkeita, etenkin jos olet aktiivikäyttäjä. Ja ylipäänsä nykyään on niin paljon kuukausimaksullisia palveluita, jolloin kymppi sinne ja tänne lohkaiseekin lompakkoon melkoisen loven huomaamatta.

E-kirjoja ilmaiseksi voit löytää…

Kirjastosta.

Tadaa. Kaikkihan sen tiesi.

Vaan oletko tullut ajatelleeksi, että voit kuulua niin moneen kirjastoon kuin haluat. Useimmat meistä omistavat kirjastokortin vain oman kaupungin kirjastoon.

Toisin kuin suosituissa ääni- ja e-kirjapalveluissa (Storytel, BookBeat, NextStory jne.), kirjastoissa on sähköisistä kirjoistakin vain tietyt kappalemäärät eli lisenssit. Voit joutua suosittuja ja uusia e-kirjoja jonottamaan samaan tapaan kuin jonotat paperikirjojakin.

Asun itse Tampereella ja siellä saattaa uusimpiin tai vielä ilmestymättömiinkin kirjoihin olla useiden satojen ihmisten jono. Toki kirjoja tai lisenssejäkin tulee yleensä vähintään kourallinen, jolloin jono myös liikkuu, mutta silti olen parhaimmillani jonottanut kirjaa pari vuotta!

Kirjastosta siis löydät e-kirjoja ilmaiseksi, mutta voit joutua jonottamaan niitä. Vaan mikäs kiire tässä olisi, valmiissa maailmassa.

Vinkki!

Kun vierailet jollain toisella paikkakunnalla, käy hakemassa paikallisesta kirjastosta kirjastokortti. Voi olla, että Viitasaaren kirjastosta saat haluamasi kirjan nopeammin lukuun kuin Helsingin kirjastosta. Ja luonnollisesti siis tarkoitan nyt e-kirjoja, fyysisiä kirjoja ei kannata toiselta puolelta Suomea tietenkään varata, ellet ole sinne uudestaan matkustamassa ja lomalukemista vailla.

Itselläni on mm. Rovaniemen, Helsingin ja Turun kirjastokortit.

Joihinkin yliopistojen kirjastoihin saa ei-opiskeleva-henkilökin liittyä, jolloin erilaiset ammattikirjallisuudet sekä bisneskirjallisuudet ovat helpommin käsillä – tosin tämä vinkki toimii ehkä paremmin ihan fyysisten kirjojen lainaamiseen.

Kokeilujaksoilla e-kirjat ilmaiseksi

Tiettyyn pisteeseen asti luonnollisesti voit myös hyödyntää e-kirjapalveluiden ilmaiset kokeilujaksot. Nämä kuitenkin loppuvat nopeasti ja jos et ole tarkkana, saatat joutua maksamaan ainakin ensimmäisen kuukauden kuukausimaksun, jos et muista perua jäsenyyttä kokeilujakson aikana tai sen päätteeksi.

Tämä on kuitenkin hyvä tapa nimenomaan kokeilla erilaisten palveluiden sisältöjä ja käyttöliittymiä. Pitkään itsekin hangoittelin sähköisten kirjojen maailmaa vastaan, mutta muutama kuukausi sitten vihdoin liityin ja olen vahingossa lukenut jo parikymmentä kirjaa e-kirjoina ja kuunnellutkin vähän – vaikka se ei ihan mulle istu.

Voin sanoa, että ainakin Storytellistä löytyy paljon englanninkielisiä kirjoja, joita ei Suomen kirjastoista tai kirjakaupoista löydy vaan ne pitäisi ostaa esim. Amazonista, joka ei enää oikein sovi omiin arvoihini.

Jos e-kirjat ei kiinnostakaan, niin luepa miksi mielestäni lukeminen on älyvapaata hommaa 🙂

Seuraavaksi tulossa blogiin

Ana Huang: Twisted 2 – Games
Wilma Ruohisto, Sara Sieppi: Oliks sulla vielä jotain?